Zelfvertrouwen ex-Ajacied Álvarez krijgt boost door Milan-gerucht

Álvarez gelinkt aan Italiaanse grootmacht: "Ik gebruik dit in mijn voordeel"

Vandaag om 12:16

Edson Álvarez heeft gereageerd op de Italiaanse geruchten die hem in verband brengen met een transfer naar AC Milan. De voormalig Ajax-middenvelder sluit een overstap naar San Siro niet uit, maar ziet de berichtgeving vooral als een teken dat hij goed bezig is.

In Italië werd eerder deze maand beweerd dat AC Milan zijn oog heeft laten vallen op Álvarez. Ruben Loftus-Cheek zou als mogelijk ruilmiddel kunnen dienen om de Mexicaan los te weken bij West Ham United. In gesprek met TV Azteca Deportes gaat hij in op de vermeende interesse van de Serie A-grootmacht.

"Ik denk dat het betekent dat je de dingen goed doet wanneer ze de aandacht op je richten", vertelt Álvarez, die er vertrouwen uit wil putten. "Ik gebruik dit gewoon in mijn voordeel. Ik blijf gewoon doen wat ik nu al doe. En dat is mezelf elke dag proberen te verbeteren en mijn zelfvertrouwen te vergroten."

Álvarez verruilde Ajax in 2023 voor West Ham, dat zo'n 38 miljoen euro betaalde. De 26-jarige balafpakker heeft doorgaans een basisplaats bij de Londenaren, die momenteel twaalfde staan in de Premier League.