'Ajax ziet potentie in Mannsverk als nummer zes'

'Ajax ziet potentie in Mislintat-aankoop, die meer dan Henderson spel versnelt'

Vandaag om 08:18

Jordan Henderson is momenteel onomstreden als controleur van Ajax, maar de club ziet ook nog altijd potentie in Sivert Mannsverk. Dat schrijft Voetbal International, dat in een analyse de selectie van de Amsterdammers langs de meetlat legt.

Mannsverk werd in de zomer van 2023 door toenmalig technisch directeur Sven Mislintat naar Ajax gehaald. De hoofdstedelingen betaalden zo'n zes miljoen euro aan Molde FK. 'De 22-jarige Noor heeft kwaliteiten die Ajax zoekt op de nummer zes-positie, misschien nog wel meer dan Henderson kan hij het spel versnellen of linies doorbreken met zijn dribbels', weet VI. 'In Amsterdam ziet men nog altijd potentie in Mannsverk, die vorig seizoen wel iets te vaak door de ondergrens zakte en duidelijk nog stappen moet zetten.'

Mannsverk kampt momenteel bovendien met een enkelblessure, waardoor Branco van den Boomen de laatste weken als controleur speelde. Die laatste moest, 'als creatieve passer', wennen aan zijn sobere rol. 'Toch is Farioli niet ontevreden over de manier waarom Van den Boomen dat invulde', benadrukt VI. 'Farioli ziet de 29-jarige Brabander als waardevolle selectiespeler, die in aanmerking komt voor alle drie de rollen op het middenveld.' Nu Henderson en vermoedelijk ook Fitz-Jim weer fit zijn en Steven Berghuis op de weg terug is, dreigt Van den Boomen wel weer op de bank te belanden.