Mooie woorden van bekende voor Slot

Mooie woorden van bekende voor Slot: 'Hij doet het geweldig, dit is zijn kracht'

16 oktober om 23:17

Pepijn Lijnders is onder de indruk van het werk dat zijn landgenoot Arne Slot verricht bij Liverpool. De trainer van Red Bull Salzburg vindt het mooi om te zien dat het nog steeds goed gaat met zijn oude werkgever, maar het bevalt hem ook goed om op eigen benen te staan.

In gesprek met The Guardian vertelt Lijnders over het werken als hoofdtrainer, nadat hij jaren de rechterhand van Jürgen Klopp was bij Liverpool. "Bij Liverpool hield ik me ook bezig met de trainingssessies, dus daar voelde ik me eveneens verantwoordelijk voor hoe het team speelde. In die zin is het heel vergelijkbaar met wat ik hier doe. Maar ik vind het fijn om nu de eindverantwoordelijkheid te hebben en alle beslissingen te nemen, wetende dat ze op mijn schouders rusten in plaats van op die van iemand anders."

Lijnders staat inmiddels al onder druk in Oostenrijk, maar daar wordt met geen woord over gerept in het interview. Wel wordt de Nederlandse oefenmeester gevraagd naar het werk dat Slot nu verricht op Anfield. Lijnders en Slot onderhouden al langere tijd goed contact met elkaar. "Arne weet precies wat hij wil en dat is zijn kracht. Hij doet het geweldig. En het is geweldig om te zien dat de spelers nog steeds zo hongerig zijn en laten zien dat zich willen blijven ontwikkelen."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!