Merkwaardig duel Indonesië krijgt staartje: Bahrein dient verzoek in bij FIFA

Merkwaardig duel Indonesië krijgt staartje: Bahrein dient verzoek in bij FIFA

16 oktober om 22:54

Bahrein heeft bij de FIFA een officieel verzoek ingediend om volgend jaar niet in Jakarta tegen Indonesië te hoeven spelen. Volgens de voetbalbond van het eerstgenoemde land dreigt de veiligheid van de selectie in het geding te komen, na alle bedreigingen die vanuit Indonesië zijn ontvangen.

Recent stonden Bahrein en Indonesië tegenover elkaar in de Aziatische WK-kwalificatie. Indonesië stond met 1-2 voor toen er aanvankelijk zes minuten aan blessuretijd bij kwamen. Dat werden er uiteindelijk negen, waardoor Bahrein de gelijkmaker kon produceren. Dat zorgde voor veel ongeloof bij de spelers, staf en fans van Indonesië. 

Volgens de voetbalbond van Bahrein heeft dat geleid tot veel haatberichten op social media. 'Via onze website, social media en ons mailsysteem zijn er heel veel beledigingen, bedreigingen en hacks binnengekomen. De voetbalbond van Bahrein wil ook zijn grote verbazing uitspreken over de verschillende doodsbedreigingen die onze spelers via hun persoonlijke social media-accounts hebben ontvangen', zo klinkt het.

Bahrein vreest voor de veiligheid van zijn spelers, als het in maart 2025 naar Jakarta toe moet voor een ontmoeting met het Nederlands getinte Indonesië in de WK-kwalificatie. De voetbalbond van het eiland heeft de FIFA daardoor verzocht om uit te wijken naar een alternatieve locatie.

Lees meer over:

Deel via