Advocaat (77) mag serieus dromen van eindtoernooi met Curaçao

Advocaat (77) mag dromen van eindtoernooi: 'Als we twee keer winnen...'

16 oktober om 22:15

Dick Advocaat mag met Curaçao serieus hopen op deelname aan de Gold Cup. Door een nederlaag van Saint Lucia heeft de formatie van De Kleine Generaal kwalificatie weer in eigen hand. Dat stemt Advocaat tevreden.

Als Curaçao op de eerste plek eindigt in Groep BB van de Nations League, verzekert het zich van deelname aan de Gold Cup. Aanvankelijk hadden Advocaat en co. dat niet meer in eigen hand, maar daar is verandering in gekomen: koploper Saint Lucia ging dinsdag op eigen veld met 0-4 onderuit tegen Saint-Martin, terwijl Curaçao met 1-0 won van Grenada. Twee overwinningen op Saint-Martin en Saint Lucia in de laatste twee Nations League-speelrondes zijn daardoor genoeg voor Curaçao voor kwalificatie.

Dat stemt Advocaat tevreden, zo laat hij weten in gesprek met Voetbal International. "We waren na de eerste 0-0 behoorlijk ontgoocheld met z'n allen", doelt Advocaat op het doelpuntloze gelijkspel tegen Grenada tijdens hun eerste ontmoeting deze interlandperiode. "Maar in de tweede wedstrijd hebben we een prima eerste helft gespeeld en veel kansen gecreëerd. De 1-0 winst was erg belangrijk. ‘s Avonds in het hotel zagen we hoe koploper Saint Lucia verloor… Als we in november op Curaçao twee keer winnen gaan we naar de Gold Cup. Dat zou prachtig zijn."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!