Pogba laat plotseling ander geluid horen

Pogba laat plotseling ander geluid horen: 'Zelfs bereid om salaris in te leveren'

16 oktober om 21:57
Laatste update: 16 oktober om 22:15

Paul Pogba wil het liefst voor Juventus uitkomen, zodra hij weer speelgerechtigd is. De Franse middenvelder zit momenteel een dopingschorsing uit en staat nog altijd onder contract bij de Italiaanse grootmacht, die hem het liefst van de hand lijkt te willen doen. Pogba zegt zelfs bereid te zijn om salaris in te leveren.

Pogba testte in augustus van 2023 positief op het middel DHEA, wat verboden is omdat het de productie van testosteron. Aanvankelijk werd de wereldkampioen voor vier jaar geschorst, maar de straf is later teruggebracht tot een verbanning van achttien maanden. Daardoor is Pogba in maart 2025 weer speelgerechtigd. Eerder deze maand kwam in Italië het bericht naar buiten dat Pogba en Juve akkoord zouden zijn over een contractontbinding, maar nu maakt de 31-jarige Fransman duidelijk dat hij helemaal niet weg wil uit Turijn.

"Ik denk dat ik er klaar voor ben om weer te trainen en spelen voor Juve", zo vertelt Pogba in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Ik ben speler van deze club, dat is alles waar ik nu aan denk. Hoe ik Motta (de trainer van Juve, red.) ga overtuigen om me weer een kans te geven? Ik hoef hem niet te spreken, dat doe ik op het veld en dan zal Motta met zijn eigen ogen kunnen oordelen. Praten is mooi, maar ik wil spelen en op mijn best zijn, bij Juve en bij Frankrijk. Ik ben zelfs bereid om salaris in te leveren om voor Juventus te kunnen spelen. Ik wil terugkeren", zo klinkt het.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!