62-voudig Koreaans international moet vrezen voor celstraf na maken van sekstapes

62-voudig international mogelijk jaren de cel in na stiekem maken van sekstapes

Vandaag om 20:37

Spits Hwang Ui-jo moet in zijn thuisland Zuid-Korea vrezen voor een celstraf van vier jaar. De aanvalsleider van Alanyaspor, die een verleden heeft bij onder meer Nottingham Forest, wordt verdacht van het stiekem maken van sekstapes. In de rechtbank heeft Hwang daar zijn excuses voor aangeboden.

Hwang moest woensdag in de rechtbank verschijnen in Seoul. Volgens de aanklagers heeft de 62-voudig Koreaans international vier keer stiekem een 'seksuele ontmoeting' gefilmd. Twee vrouwen, die geen toestemming gegeven zouden hebben, zijn daardoor gedupeerd. Tegen Hwang is nu een celstraf van vier jaar geëist.

In juni kwamen de sekstapes van Hwang naar buiten via zijn schoonzus, die de spits daarmee probeerde te chanteren. Hwang besloot aangifte te doen tegen haar, waarna de schoonzus uiteindelijk werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Nu moet Hwang dus zelf ook vrezen voor een celstraf.

In de rechtbank bood de aanvaller zijn excuses aan voor zijn handelingen. "Ik zal in de toekomst niets verkeerds meer doen, ik zal mijn best doen als voetballer. Ik bied mijn oprechte excuses aan aan de slachtoffers die door mijn acties zijn getroffen. Ik vind het heel erg dat ik iedereen die om me geeft en me steunt teleur heb gesteld."

Hwang heeft in zijn actieve loopbaan voor clubs als Girondins de Bordeaux, Nottingham, Olympiakos en Norwich City gespeeld. Op het WK in Qatar kwam de tweebenige spits in alle duels van Zuid-Korea in actie, al moest hij het wel vooral met invalbeurten doen. Recent nam Alanyaspor Hwang definitief over van Nottingham. Tot dusver was hij goed voor twee goals in drie competitieduels dit seizoen.