FC Emmen stapt na elf jaar over op natuurgras

Volgende club zwicht: weer een kunstgrasveld minder in betaald voetbal

Vandaag om 15:57

FC Emmen stapt na dit seizoen over van kunstgras naar natuurgras. Dat maakt de Keuken Kampioen Divisie-club woensdagmiddag bekend.

FC Emmen is na onder meer Heracles Almelo, PEC Zwolle en Sparta de volgende club in het betaald voetbal die overstag gaat. Na een periode van elf jaar speelt FC Emmen vanaf volgend seizoen weer op écht gras. Tijdens de zomerstop wordt de kunstgrasmat op De Oude Meerdijk vervangen, zo maakt Drentse club bekend.

"We hebben geprobeerd om dit seizoen al op natuurgras te gaan spelen, maar het was te kort dag om dit te realiseren. Nu hebben we meer tijd om alles goed te regelen", vertelde algemeen directeur Rinse Bleeker op de supporters- en sponsoravond. "Het is best een grote investering, omdat je ook iemand moet aantrekken die het gras gaat onderhouden, maar dat hebben we er graag voor over."

Emmen staat momenteel tiende in de Eerste Divisie, maar voorkomt dat het in het geval van promotie voor een onverwachte uitdaging komt te staan. Vanaf 2025/2026 zijn kunstsprieten niet meer toegestaan op het hoogste niveau.

Overigens spelen alle achttien Eredivisie-clubs nu al op natuurgras na de degradatie van FC Volendam en Excelsior. Die laatste club kondigde ook al aan over te zullen stappen. Verder spelen FC Den Bosch, Helmond Sport, FC Eindhoven, Telstar, MVV Maastricht en TOP Oss nog op kunstgras.