Tadic sluit Ajax-terugkeer niet uit

Tadic bespreekt Ajax-terugkeer: 'Het was mooie aanbieding, ben ze dankbaar'

Vandaag om 14:32

Dusan Tadic sluit niet uit dat hij na zijn spelerscarrière terugkeert naar Ajax. De 35-jarige Serviër van Fenerbahçe wil in de toekomst graag als trainer aan de slag en wijst op het voorstel dat de Amsterdammers hem in het verleden deden.

"Ik wil na mijn carrière trainer worden en ik kreeg eerder bij Ajax een langdurige aanbieding", vertelt Tadic aan Tivibu Spor. De aanvaller maakte met Ajax de afspraak dat hij na zijn actieve loopbaan de eerste stappen in het trainersvak in Amsterdam zou zetten. Zover kwam het niet. Ondanks een doorlopend contract maakte hij in de zomer van 2023 transfervrij de overstap naar Fenerbahçe.

Tadic koestert evenwel zijn band met Ajax. "Ik ben misschien wel de eerste speler in de geschiedenis van Ajax die dit aanbod kreeg. Ik zou nog twee tot drie jaar blijven voetballen, en daarna zou ik drie jaar als coach in de jeugd of als assistent van het eerste elftal aan de slag gaan." Een terugkeer in de Johan Cruijff Arena sluit hij allerminst uit. "Het was een mooie en respectvolle aanbieding. Ik ben ze altijd dankbaar."

"Het is nog steeds een optie om bij één van de clubs die ik heb vertegenwoordigd als trainer te beginnen. Wie weet wat de toekomst brengt", vervolgt Tadic. "Maar ik ben fysiek in orde en kan nog een paar jaar voetballen."