Van der Gijp over Simons bij Oranje

Van der Gijp uit zorgen bij Oranje: 'Hij speelt niet anders dan twee jaar geleden'

Vandaag om 08:28

René van der Gijp vraagt zich af wanneer Xavi Simons de volgende stap gaat zetten in Oranje. De voormalig aanvaller van onder meer PSV maakt de vergelijking met Florian Wirtz, de grote belofte van Bayer Leverkusen en de Duitse nationale ploeg.

Aan tafel bij Vandaag Inside wordt gesteld dat Simons maandagavond tegen Duitsland niet thuisgaf. "Even serieus... Wanneer wil je hem stappen laten maken bij het Nederlands elftal?", zegt Van der Gijp in het praatprogramma. "Moeten we nog vijf jaar wachten? Dat kan ook. Je ziet Wirtz van Bayer Leverkusen met de week beter worden. Dat is niet normaal. Dat zie ik bij hem (Simons, red.) niet."

Van der Gijp noemt Wirtz een 'geweldenaar', van Simons is hij minder onder de indruk. "Ik vind Xavi Simons nu niet veel anders spelen dan twee jaar geleden", zegt hij. "Op een gegeven moment moet je een stapje maken. Voor je het weet is Wirtz aanvoerder van het Duitse elftal en neemt hij de ploeg op sleeptouw. Wanneer gaat dat gebeuren met Simons?"

Simons, die in de Bundesliga bij RB Leipzig veel indruk maakt, speelde tot op heden 23 interlands. Daarin maakte hij drie goals.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!