Manhoef over passie in boksen

Opvallend doel na voetbalcarrière: 'Ik wil wereldkampioen boksen worden'

Vandaag om 07:26

Million Manhoef is niet van plan om tot zijn 35ste te voetballen. De 22-jarige aanvaller van Stoke City en Jong Oranje wil nog maximaal tien jaar door, om zich daarna te focussen op boksen.

"Acht tot tien jaar", reageert Manhoef in gesprek met het Algemeen Dagblad stellig op de vraag hoe lang hij nog wil voetballen. "Ik ga niet tot mijn 35ste door. Dat is te lang, want ik heb nog een andere droom die ik wil verwezenlijken." De zoon van Melvin Manhoef wil net als zijn vader de ring in. "Ik had tot mijn veertiende meer talent in boksen dan in voetbal. Ik doe het nog wel eens in zomervakanties met mijn broer. Beetje sparren en bijhouden, ook om te kijken of ik het nog kan."

Manhoef wil niet voor de fun gaan boksen. "Ik heb keihard gewerkt om hier te komen als voetballer. Vechten is mijn andere passie en daarmee ben ik hetzelfde van plan. Keihard werken omdat ik denk dat ik daar ook heel ver in kan komen", benadrukt hij. "Ik wil wereldkampioen worden. Ik geloof dat dat kan. Dan heb ik het maximale uit twee passies gehaald. Hoe mooi is dat?"

Tot zijn dertigste wil Manhoef alles uit zijn voetballoopbaan halen. In eerste instantie bij Stoke, de club waarmee hij binnen twee jaar naar de Premier League wil. "Dat staat nog steeds en ik lig best op schema. Ik ben basisspeler bij Stoke, maar het seizoen is lang met 46 wedstrijden. Best leuk hoor, want je wil voetballen. Het belangrijkste is dan wel om fit te blijven. Dan heb ik meer kans op rendement en kan ik andere doelen ook bereiken. Dan moet het vast goed komen."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!