Driessen en Derksen delen niet in Verbruggen-enthousiasme

Driessen kraakt Oranje-international: 'Te groot gemaakt tijdens het EK'

15 oktober om 23:30
Laatste update: 15 oktober om 23:30

Bart Verbruggen is inmiddels de onbetwiste eerste keeper van het Nederlands elftal, maar kan Johan Derksen en Valentijn Driessen nog niet echt bekoren. De doelman van Brighton is tijdens het afgelopen EK mogelijk te groot gemaakt, stelt laatstgenoemde vast. 

Verbruggen speelde maandagavond tegen Duitsland zijn zestiende interland. De geboren Zwollenaar kon niet voorkomen hoe Jamie Leweling na ruim een uur spelen de 1-0 maakte. "Hij schiet hem wel lekker in hoor, maar deze keeper is natuurlijk ook groot gemaakt tijdens het EK", zegt Driessen dinsdagavond in de studio van Vandaag Inside. 

De verslaggever van De Telegraaf vindt dat de 22-jarige Verbruggen het tijdens het EK in Duitsland, waar Oranje tot de halve finales reikte, het 'best goed gedaan' heeft. Maar volledig overtuigen, dat heeft hij in de ogen van Driessen nog niet gedaan. "Je moet een paar onhoudbare ballen houden als keeper, dan heb je een meerwaarde. Maar deze jongen heeft dat niet."

Tafelgenoot Derksen is het eens met Driessen. "Ik vind het helemaal geen overtuigende keeper", luidt zijn oordeel. Terwijl het Driessen en Derksen nog aan enthousiasme ontbeert, geldt dat niet voor FC Barcelona. Mundo Deportivo meldde deze week dat de Spaanse topclub de naam van Verbruggen op een verlanglijstje heeft genoteerd. 

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!