Tuchel nieuwe bondscoach van Engeland

'Kogel door de kerk: Tuchel wordt nieuwe bondscoach van Engeland'

Vandaag om 19:38
Laatste update: om 19:53

De kogel is door de kerk: Thomas Tuchel wordt de nieuwe bondscoach van Engeland. Dat meldt The Times dinsdagavond. De Duitser volgt daarmee Gareth Southgate op. 

Sky Sports pakte eerder op dinsdag al uit met het nieuws over Tuchel en de Engelse nationale ploeg. Waar hij toen nog op 'pole position' lag, is het nu helemaal rond. De zaak is dus in een stroomversnelling geraakt. Verwacht wordt dat de oud-trainer van onder meer Chelsea en Bayern München deze week gepresenteerd wordt. 

De 51-jarige Tuchel wordt de eerste Duitse bondscoach ooit bij de Engelse nationale ploeg. Het wordt zijn eerste klus sinds dat hij eind vorig seizoen vertrok bij Bayern. Niet lang daarna nam de FA contact met hem op. De Engelse voetbalbond wilde graag iemand aanstellen met ervaring op Europees topniveau. 

Dit nieuws zal ook aandachtig gelezen worden door Erik ten Hag. De Nederlander, die onder een vergrootglas ligt bij Manchester United, is de voorbije weken geregeld gelinkt aan een ontslag. Van een congé is nu geen sprake, maar duidelijk is wel dat United gecharmeerd is van Tuchel, en hem ook gesproken heeft.

Tuchel moet Engeland naar de eerste prijs sinds 1966 leiden. Toen werden The Three Lions wereldkampioen. In de zomers van 2021 en 2024 was Southgate dicht bij nieuw eremetaal, maar toen waren respectievelijk Italië en Spanje te sterk. Na diens vertrek nam Lee Carsley het over als interim-bondscoach. Onder zijn leiding verloren de Engelsen van Griekenland, en wonnen ze van Finland. 

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!