Twente-middenvelder Sadílek blikt terug op skelterongeluk

Sadílek ontsnapt aan 'veel grotere' blessure: 'Had veel erger kunnen aflopen'

Vandaag om 19:54
Laatste update: om 20:06

Michal Sadílek heeft in gesprek met Tubantia teruggeblikt op zijn opmerkelijke skelterongeluk begin deze zomer. Het had veel erger kunnen aflopen, vertelt de middenvelder van FC Twente

Sadílek traint inmiddels weer mee bij Twente. Angst heeft hij niet. "Ik ben niet geblesseerd geraakt op het voetbalveld en heb daardoor geen trauma opgelopen, zoals de meeste jongens dat wel hebben na een gewone blessure", zegt hij tegen Tubantia. Oostenrijk, dat is waar hij de blessure wél opliep. Hij was met de Tsjechische nationale ploeg op trainingskamp in aanloop naar het EK, toen hij op een vrije dag de berg afging met een skelter. "Achteraf is dat een hele domme fout geweest", stelt hij. 

"Ik reed niet eens hard, maar had de pech dat ik met mijn voet tegen die pijp aanreed", herinnert Sadílek zich. "Ik had een trainingsbroek aan, als ik een korte broek had gedragen waren de gevolgen nog veel groter geweest." Uiteindelijk daalde hij op eigen kracht af naar beneden. Veel pijn had Sadílek niet, maar ondanks dat wist hij wel één ding zeker. "Dit kost me het EK. Ik had snel door dat het heel lang ging duren."

Snel daarna lag hij op de operatietafel. "Uit onderzoeken bleek dat ik allerlei scheurtjes en breukjes had in mijn been." Een kleine vier weken later vond een nieuwe operatie plaats. "Er waren wat complicaties. Ik mocht daarna zeventig dagen mijn linkerbeen niet gebruiken. Kloten ja, maar tegelijkertijd heb ik ook heel erg geluk gehad. Een paar centimeter naar links en het had het veel slechter kunnen aflopen."

Als het aan hemzelf ligt, is Sadílek komend weekend tegen RKC Waalwijk alweer van de partij. Waarschijnlijk is dat echter niet. "Ik hoop er volgende week of anders de week erop weer bij te zijn. Ik wil elke dag weer kunnen knallen."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!