Haye hekelt speelstijl van China na nederlaag met Indonesië

Haye vernietigend na WK-dreun Indonesië: 'Ze spelen niet echt voetbal'

Vandaag om 18:35

Thom Haye heeft zich dinsdag zwaar geïrriteerd aan de spelopvatting van China. De middenvelder van Almere City en Indonesië kon ondanks het maken van een doelpunt een nederlaag tegen de huidige nummer 88 van de ranglijst niet voorkomen. 

"Het is een beetje hetzelfde als tegen Bahrein", begint Haye na afloop voor de camera van de Aziatische voetbalbond. De middenvelder doelt daarmee op de wedstrijd van 10 oktober, die in een 2-2 gelijkspel eindigde. 

"We spelen tegen een team dat veel tijdrekt. Ze vallen veel. Ze spelen niet echt voetbal", hekelt Haye China. "En dan krijgen we makkelijk twee goals tegen en moeten we daar mee omgaan", vervolgt de rechtspoot, die samenspeelde met onder anderen Mees Hilgers (FC Twente) en Calvin Verdonk (NEC).

De WK-droom van Indonesië heeft door de nederlaag in Qingdao een behoorlijke knauw opgelopen. Het land staat nu namelijk samen met China onderaan in de kwalificatiepoule voor het eindtoernooi dat over twee jaar afgewerkt wordt in Mexico, Canada en De Verenigde Staten. Op vrijdag 15 november staat het eerstvolgende duel van Indonesië op het programma. Dan is Japan de tegenstander.