Indonesië verliest van China

Indonesië moet hopen op wonder: WK ver weg na dreun tegen China

Vandaag om 16:25

Indonesië heeft de interlandbreak afgesloten met een nederlaag. Na een gelijkspel tegen Bahrein (2-2) was China dinsdag met 2-1 te sterk. De grote droom van Indonesië, een ticket voor het WK 2026, is daardoor ver weg.

Eerder deze interlandperiode kreeg Indonesië al een harde dreun te verwerken, toen Bahrein in de 99ste minuut de gelijkmaker maakte. Het WK-kwalificatieduel met China was daarom van groot belang. Indonesië trad aan met veel (oud-)Eredivisie-spelers. Zo stonden Maarten Paes, Mees Hilgers, Jay Idzes, Calvin Verdonk, Nathan Tjoe-A-On, Rafael Struick en Ragnar Oratmangoen aan de aftrap.

Bij rust keek Indonesië al tegen een 2-0 achterstand aan. Maker van het tweede doelpunt, voormalig ADO Den Haag- en Vitesse-speler Yuning Zhang, was Hilgers te snel af en kon scoren. In de tweede helft bracht invaller Thom Haye met een pegel van afstand de spanning terug, de gelijkmaker viel niet meer.

Door de nederlaag staat Indonesië gedeeld onderaan in Groep C. De nummers één en twee plaatsen zich voor het WK van 2026. Die plekken worden ingenomen door Japan en Australië.