Wijnstekers over Oranje en Koeman

Reden tot zorg na echec tegen Duitsland: 'Wie moet Koeman dan opstellen?'

Vandaag om 14:10

Ben Wijnstekers vraagt zich af wat er moet veranderen bij het Nederlands elftal, na het debacle tegen Duitsland (1-0). De 36-voudig international vindt dat bondscoach Ronald Koeman tekort is geschoten.

"Als een ploeg zo slecht speelt en lang niet de oplossing weet in de eerste helft, kan de coach geen dikke voldoende krijgen", stelt Wijnstekers in gesprek met De Telegraaf. Koeman wordt beoordeeld met een 5,5. "Ik ben blij dat het geen 3-0 stond na 20 minuten. Het enige positieve was dat Koeman na rust meteen Wieffer en Malen in de ploeg bracht."

Oranje had een gebrek aan controle op het middenveld, constateert Wijnstekers. "Waardoor De Vrij en Van de Ven niet wisten of ze wel of niet moesten doordekken. De afstemming ontbrak volledig." Wijnstekers vraagt zich af of Nederland top, of subtop is. "Als ik kijk naar het team, naar de volledige selectie zelfs, zie ik heel veel spelers die bij de beste clubs van Europa spelen."

Wijnstekers noemt Van Dijk, Gakpo, Gravenberch, Reijnders, De Vrij, Dumfries, Simons en Van de Ven. "Malen bij Dortmund, ga zo maar door. Dan valt het me wel tegen dat je met z'n allen zo speelt tegen Duitsland. Wie moet Koeman dan gaan opstellen?"

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!