'Engeland geeft gas, Tuchel op pole'

'Tuchel op pole: Engeland geeft gas voor nieuwe bondscoach'

Vandaag om 13:55

Thomas Tuchel ligt op pole position om de nieuwe bondscoach van Engeland te worden. Met dat nieuws pakt Sky Sports dinsdagmiddag uit. De FA geeft gas in de zoektocht naar een opvolger van Gareth Southgate en is in gesprek met de 51-jarige Duitser.

Duitse media schreven vrijdag al dat Engeland de pijlen op Tuchel richt. Ook Sky Sports meldt nu dat de FA wil doorpakken na de blamage tegen Griekenland. Momenteel neemt Lee Carsley op interim-basis de honneurs waar, maar hij is geen optie. Tuchel geniet om verschillende redenen de voorkeur boven andere belangrijke kandidaten als Jürgen Klopp, Graham Potter en Eddie Howe. 

Kort na het stoppen van Southgate gooide de Engelse bond ook een lijntje uit naar Pep Guardiola. De Manchester City-manager wordt momenteel echter niet als realistische kandidaat gezien, ondanks de speculaties in Britse media de afgelopen weken. 

Volgens Sky is Tuchel zonder meer de eerste keus om de bondscoach van The Three Lions te worden. Als de onderhandelingen goed verlopen, kan hij spoedig gepresenteerd worden. De voorwaarden voor het contract moeten echter nog besproken worden.

De FA is op zoek naar een coach met een bewezen staat van dienst als het gaat om het winnen van prijzen. Tuchel scoort hoog op dat vlak. Hij won landstitels met Paris Saint-Germain en Bayern München en de Champions League, Super Cup en het WK voor clubs met Chelsea.

Mochten Engeland en Tuchel met elkaar in zee gaan, dan wordt hij na Sven-Göran Eriksson en Fabio Capello de derde buitenlandse bondscoach.