'Hato nog niet zo goed als iedereen denkt'

'Groot talent' Hato valt tegen in Oranje: 'Niet zo goed als iedereen denkt'

Vandaag om 12:12

Ben Wijnstekers was maandag niet onder de indruk van Jorrel Hato tijdens het Nations League-duel van Oranje met Duitsland. Volgens de 36-voudig international komt het Nederlands elftal misschien iets te vroeg voor de achttienjarige verdediger van Ajax.

"Ik wil rekening houden met zijn leeftijd, want hij is nog jong. Maar Hato, die toch als een groot talent is bestempeld en bij Ajax altijd ijverig is, leed veel balverlies en was slordig", zegt Wijnstekers in De Telegraaf. Hij zag dat de Duitsers vaak gevaarlijk werden over de rechterflank. "In het elftal van Ajax dat afgelopen jaar niet draaide vond ik hem vaak een van de betere spelers. In het Nederlands elftal valt het nog tegen en is hij nog niet zo goed als iedereen denkt."

Ook Micky van de Ven kon de verwachtingen niet inlossen als vervanger van aanvoerder Virgil van Dijk, hoewel hij bij Tottenham Hotspur veel lof ontvangt. "Bij Oranje deed hij het als linksback ook nog wel aardig, mede vanwege zijn snelheid die nu wel bekend is. Maar centraal in de defensie was hij bij vlagen aan het zwemmen", aldus Wijnstekers. 

Op Bart Verbruggen, Denzel Dumfries en Stefan de Vrij (6) na krijgen alle basisspelers een 5 van het Feyenoord-icoon. Zo ook Quinten Timber, de aanvoerder van de Rotterdammers. "Met zijn werklust probeerde Timber dingen te herstellen", zag Wijnstekers nog wel. "Maar wat ik nu niet begrijp is hoe vaak ze bij Nederland de opbouw willen doen via de keeper, de verdedigers en een man als Timber die dan bij de keeper weer in de bal komt."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!