Tedesco over roep-om-ontslag van Belgische fans na Frankrijk

Belgische fans roepen om ontslag Tedesco: 'Ik begrijp de ontgoocheling'

Vandaag om 09:45

De kritiek in België op bondscoach Domenico Tedesco zwelt aan. Tijdens de 1-2 nederlaag tegen Frankrijk in de Nations League riepen fans van de Rode Duivels om het vertrek van de Italiaanse Duitser.

België kwam maandag prima voor de dag, maar vergat zichzelf te belonen. Daardoor blijven de Rode Duivels steken op vier punten uit vier duels in de Nations League. Nadat eerder het EK was uitgelopen op een teleurstelling, lijkt de maat vol voor een aantal Belgische supporters. “Tedesco démission", klonk het in het Koning Boudewijnstadion. De keuzeheer had de fans zelf niet gehoord, maar werd er na afloop naar gevraagd.

"Dat maakt deel uit van het voetbal. Als ze ontgoocheld zijn over het resultaat, kan ik hen begrijpen", citeert onder meer Het Laatste Nieuws hem. "Ik ben wat geagiteerd omdat we verloren, niet omdat ze om mijn vertrek geroepen zouden hebben. Dat hoort erbij in het voetbal. Ik begrijp dat het resultaat teleurstellend was, de prestatie was veel beter. Maar iedereen heeft recht op zijn mening."

Tedesco vindt dat de Rode Duivels het prima deden tegen Les Bleus. "Ik weet niet of we beter hadden kunnen spelen tegen dit Frankrijk. Als je hun power ziet op het middenveld: ongelooflijk. Frankrijk is een top top team", benadrukt hij.

Aanvoerder Youri Tielemans springt op de bres voor Tedesco. "Die mensen baseren zich duidelijk op de resultaten, maar dat vind ik niet terecht", stelt de middenvelder. "Ze hebben toch deze wedstrijd gezien? Dan vind ik het oneerlijk om zoiets te roepen. De bondscoach heeft goed werk geleverd. Er waren goede plannen, zowel tegen Italië als tegen Frankrijk."

"Wij hebben dat plan tegen Italië in het begin gewoon niet goed uitgevoerd. De spelers moeten de hand in eigen boezem steken", besluit Tielemans.