De Vrij miste Van Dijk in duel met Duitsland

Aanvoerder De Vrij miste specifieke speler tegen Duitsland: 'Hij wordt gemist'

Vandaag om 08:59

Stefan de Vrij miste Virgil van Dijk toch enigszins in de wedstrijd tegen Duitsland. De aanvoerder was niet aanwezig door een schorsing, maar de verdediger van Internazionale wil toch graag aangeven dat de basisspelers van maandag vooral naar zichzelf moeten kijken

"Iedereen weet hoe belangrijk Van Dijk is. Als speler en als persoonlijkheid. Als hij er niet is, dan wordt hij gemist, ook al hebben we uitstekende alternatieven", vertelt De Vrij tegenover ESPN over de geschorste captain van Oranje. De verdediger van Internazionale mocht bij afwezigheid van Van Dijk zelf de aanvoerdersband dragen en steekt dan ook de hand in eigen boezem. "We moeten vooral naar onszelf kijken."

De Vrij zag Oranje in de eerste helft ook zonder plan spelen tegen een sterk Duitsland. "Het is duidelijk dat Duitsland beter was vandaag. We moeten vooral naar onszelf kijken. We hadden de posities niet goed bezet en daardoor konden we de vrije man niet vinden." Afgelopen vrijdag kreeg Van Dijk een rode kaart in het duel met Hongarije. Denzel Dumfries nam toen de aanvoerdersband over, maar tegen Duitsland mocht De Vrij hem dragen.