Reijnders: 'Eén van minste duels in mijn carrière'

Begrip voor snelle Oranje-wissel: 'Keuze van trainer, moet je accepteren'

Vandaag om 08:40

Tijjani Reijnders speelde naar eigen zeggen één van de minste wedstrijden van zijn carrière tegen Duitsland. De 26-jarige middenvelder bleef na rust in de kleedkamer achter bij het Nederlands elftal.

Oranje had maandag bijna niets in te brengen in de Allianz Arena (1-0). Was dit één van de zwaarste wedstrijden in zijn loopbaan? "Het was één van de minste, dat kan ik wel zeggen", stelt Reijnders voor de camera van ESPN. "In de eerste helft kregen we geen grip en druk op Duitsland. We gaven ze teveel ruimte in de opbouw en als we zelf de bal hadden waren we veel te slordig en onrustig."

Net als Ryan Gravenberch en Quinten Timber had Reijnders het moeilijk. "In zijn totaliteit waren we niet goed. Het was niet alleen het middenveld, maar je wilt ervoor zorgen dat je controle krijgt en dat is niet gelukt", vervolgt de AC Milan-speler, die de vinger op de zere plek probeert te leggen. "In het druk zetten zouden we man op man spelen, maar ik denk dat we een beetje op twee gedachten hinkten. Gaan we man op man of toch er tussenin? Daardoor kwamen we telkens te laat. En in het positiespel had ik misschien betere posities moeten kiezen om een oplossing te zijn voor medespelers. Dat hebben we nagelaten."

In de rust probeerde Oranje orde op zaken te stellen. Zelf bleef Reijnders in de kleedkamer achter, net als Timber. "Dat ik eruit moest, is een keuze van de trainer. Die moet je accepteren. Het was vandaag niet goed. Maar we moeten onszelf ook niet de put in praten. Volgende maand komen we weer bij elkaar en dan moeten we er gewoon staan. We moeten niet denken dat we het helemaal kwijt zijn."