Van de Ven omschrijft duel met Duitsland in één woord

Van de Ven kan duel met Duitsland met één vernietigend woord omschrijven

Vandaag om 08:35
Laatste update: om 08:40

Micky van de Ven had na afloop van de wedstrijd Duitsland - Nederland aan één woord genoeg om het duel te beschrijven. De verdediger van Tottenham Hotspur analyseerde de tegengoal en de eerste helft van Oranje nog, maar eigenlijk vond hij het gewoon 'kut'.

"Kut", was het enige woord dat Van de Ven nodig had om tegenover SBS de gehele wedstrijd tussen Oranje en Duitsland te omschrijven. "De eerste helft was het een heel lastige wedstrijd. We kwamen er gewoon niet aan te pas. De tweede helft komen we er wel wat beter in, maar dan creëren we ook niet genoeg. Ik denk wel dat we terecht hebben verloren. Het zuurste gevoel wat je kunt hebben is als je een wedstrijd terecht hebt verloren."

Van de Ven zag vooral in de eerste helft een goede tegenstander. "Duitsland was in de eerste helft gewoon scherper. Ik denk dat zij beter hun plan uitvoerden dan wij deden. Wij kwamen dan ook niet aan ons spel toe." Ook kijkt Van de Ven nog even naar het defensieve werk bij de goal van Duitsland. "We verdedigen die corner best goed, maar dan komt hij uit een afvallende bal. Ik heb niet eens gezien hoe hij erin vliegt. Ik hoorde wel dat hij overtuigend was, dus daar kunnen we niks aan doen. We moeten van deze week leren