Wieffer benoemt wat Koeman zei in rust van Duitsland-duel

Wieffer zag 'slimme' tegenstander bij Duitsland: 'Kan nog wat van hem leren'

Vandaag om 07:42
Laatste update: om 08:20

Mats Wieffer was best tevreden met zijn eigen invalbeurt in de wedstrijd tegen Duitsland. De middenvelder van Brighton & Hove Albion was één van de lichtpuntjes in de slechte wedstrijd tegen de Duitsers, maar hij had achteraf ook nog wat te zeggen over zijn gele kaart.

"Het was natuurlijk geen goede wedstrijd in de eerste helft en dan probeer je te kijken wat je zelf zou kunnen doen als je erin komt", vertelt Wieffer tegenover SBS over zijn gevoel toen hij op de bank zat. "De bondscoach was ook druk in de weer. Hij zei in de rust dat het druk zetten niet zo liep als we wilden en dat we in de tweede helft meer één-op-één gingen spelen. Tweede helft ging dat wel beter, waardoor zij niet aan het voetballen kwamen."

Wieffer was niet tevreden over het spel van zijn ploeg, maar de middenvelder vond zijn eigen invalbeurt wel sterk. "Ik denk dat het bij mij wel prima ging. Aan de bal was ik wel goed en zonder bal kon ik wat gaten dichtlopen. Persoonlijk ben ik wel tevreden. Ik ben zeker blij dat ik er weer bij ben."

In de tweede helft kreeg Wieffer nog een gele kaart door een apart moment met Antonio Rüdiger. Een onterechte prent, maar wel een slimme actie van de verdediger, aldus Wieffer. "Ik deed helemaal niks bij die gele kaart. Hij deed het wel slim, want hij ging aan mij hangen en toen kregen we allebei geel. Dan wordt het wel wat lastiger, dus dat deed hij wel slim. Ik deed echt helemaal niks. Hij is wel slim, dus daar kan ik nog wel wat van leren ja."