Kraay over Duitsland - Oranje

Kraay slacht 'afschuwelijk slecht' Oranje: 'Ik heb er geen biet van begrepen'

14 oktober om 23:58

Hans Kraay junior laat geen spaan heel van het Nederlands elftal na de verloren Nations League-wedstrijd tegen Duitsland (1-0). De analist stelt dat Oranje als geheel door het ijs zakte.

Debutant Jamie Leweling was de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd en dus bleef Oranje een grotere uitslag bespaard. "Het was een afschuwelijk slecht Nederlands elftal", foetert Kraay op ESPN. "Met name de eerste helft. In de tweede helft was het iets beter, maar dat was ook by far niet goed genoeg. Het was een heel pijnlijke avond. Je had het gevoel dat je het Nederlands elftal in slechte doen op het EK zag."

"We waren een klein beetje opgewonden vooraf, omdat ze bij Duitsland veel goede spelers misten", doelt Kraay op onder meer Jamal Musiala en Kai Havertz. "Wij misten ook een aantal spelers, maar ik zit te schrijven en ik noem heel snel de spelers en de clubs op." Kraay noemt de elf basisspelers van Oranje bij naam met hun club erachter. "Dat zijn acht spelers die in topcompetities bij topclubs spelen. Dan hebben wij toch een goede ploeg?"

"Dan moet je toch goed kunnen voetballen en hoger druk kunnen zetten?", vraagt hij zich af. "Ik heb van het druk zetten geen ene biet begrepen. Quinten Timber, bij Feyenoord een heerlijke, frisse, dynamische speler. Het leek wel of het te snel ging voor hem."