Frankrijk dankt Kolo Muani tegen België, Italië boekt eenvoudige overwinning

14 oktober om 22:43

Frankrijk heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan België. Randal Kolo Muani kroonde zich met twee treffers tot matchwinner. Italië wist zich met speels gemak langs Israël te voetballen.

België - Frankrijk 1-2
Zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne en Johan Bakayoko, die op de bank zat, nam België het in het Koning Boudewijnstadion op tegen Frankrijk. In een gelijkopgaand duel kwamen de bezoekers tien minuten voor rust op voorsprong. Vanaf de penaltystip tekende Kolo Muani voor de 0-1.

Nog voor rust herstelde België de schade. Na een fraaie voorzet knikte voormalig Vitesse-aanvaller Loïs Openda de bal achter Frankrijk-doelman Mike Maignan. Toch waren het Les Bleus die aan het langste eind trokken. Opnieuw was Kolo Muani het goudhaantje. Op aangeven van Lucas Digne kopte de spits de bal heerlijk achter Koen Casteels.

Frankrijk moest de slotfase met tien man spelen. Aurélien Tchouaméni kreeg een tweede gele kaart voor een overtreding op Youri Tielemans en moest dus voortijdig douchen. In ondertal wist Frankrijk stand te houden.

Met negen punten uit vier duels staan de Fransen op plek twee in Groep 2 van League A. België moet serieus rekening houden met degradatie uit League A in de Nations League. De Rode Duivels staan met vier punten op plek drie. Italië leidt de groep.

Italië - Israël 4-1
In het Bluenergy Stadium, de thuishaven van Udinese, had Italië weinig te duchten van Israël. Vlak voor rust werd het veldoverwicht omgezet in een treffer. Atalanta Bergamo-spits Mateo Retegui tekende vanaf de strafschopstip voor de 1-0. Daarmee leek de wedstrijd al in het slot te zitten, helemaal nadat Giovanni Di Lorenzo de marge vlak na rust verdubbelde.

Toch maakte Israël het nog even spannend. In minuut 66 viel vrij uit het niets de aansluitingstreffer. Italië was echter niet onder de indruk en maakte in korte tijd de 3-1 en 4-1. Na een goal van Davide Frattesi tekende Di Lorenzo voor het slotakkoord en zijn tweede van de avond.

Italië gaat in de groep met Frankrijk, België en Israël aan kop. Azzurri gaan nog op bezoek in België en ontvangen Frankrijk.

Bosnië & Herzegovina - Hongarije 0-2
In de Nations League-groep van Oranje was Hongarije te sterk voor Bosnië & Herzegovina. Met twee treffers wees vedette Dominik Szoboszlai zijn land de weg.