Koeman twijfelde niet over opstellen Hato en Van de Ven

Koeman had opstelling zondag al rond: 'Heb hem toen verteld dat hij zou spelen'

Vandaag om 20:38
Laatste update: om 20:40

Ronald Koeman hoefde niet lang na te denken over de invulling van de Oranje-defensie voor de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland. De bondscoach van Nederland was er vrij snel uit dat Micky van de Ven centraal zou gaan spelen, met Jorrel Hato naast hem als linksback. 

"Daar heb ik niet lang over getwijfeld", vertelt Koeman aan de NOS, die Hato zondag al vertelde dat hij tegen Duitsland zou starten. "Dat heb ik hem niet twee uur voor de wedstrijd gezegd", lacht Koeman. "Het scheelt dat hij vrijwel het hele seizoen bij Ajax al op linksback speelt. Hij is inderdaad een basisdebutant en daar besteed je aandacht aan, maar verder is het aan de speler zelf om het te laten zien."

Koeman is benieuwd naar wat het 'jonge' Nederlands elftal kan bewerkstelligen tegen Duitsland. "Zeven spelers zijn 24 jaar of jonger. Dan zit er wel toekomst in, kan je zeggen. Tuurlijk ben je benieuwd naar hoe ze zich houden. Er vallen ervaren jongens weg, dus ik ben benieuwd hoe wij ons staande houden op dit niveau."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!