Kraay en Van Gangelen vol ongeloof over Janssen

Kraay en Van Gangelen vol ongeloof: 'Idioot, hij kan beide benen breken'

Vandaag om 19:43

Hans Kraay jr. en Jan Joost van Gangelen hebben geen goed woord over voor Roel Janssen. De verdediger van VVV-Venlo ging zondag zwaar over de schreef tegen MVV en kreeg 'slechts' twee wedstrijden schorsing.

"Die tackelde dwars door iemand heen...", reageert Kraay bij ESPN Vandaag. Janssen deed zijn bijnaam 'het Vlindermes van de Vinckenhof' eer aan. "Als die jongen (Ferre Slegers, red.) met een of twee benen op de grond zou hebben gestaan, dan breekt hij beide benen."

Van Gangelen begrijpt niet waarom Janssen er vanaf komt met twee wedstrijden schorsing. "Twee wedstrijden?! Dat is toch heel weinig? Ze hebben (bij de KNVB, red.) altijd de mond vol over risico op het verwonden van de tegenstander, maar bij deze tackle moet je zeggen: jij bent echt een idioot, jij krijgt gewoon vier wedstrijden."

Kraay vindt dat er een gevaarlijk precedent wordt geschapen. "Als je hier niet meer dan twee wedstrijden schorsing voor geeft, dan zal niemand dit seizoen nog meer dan twee wedstrijden schorsing krijgen. Dan kan je in beroep en neem je gewoon dit beeld mee."