Driessen wijst nieuwe leiders Oranje aan: 'Daar heeft iedereen wel respect voor'

Driessen wijst nieuwe leiders Oranje aan: 'Daar heeft iedereen wel respect voor'

Vandaag om 00:29

Valentijn Driessen denkt dat Stefan de Vrij, Denzel Dumfries en Cody Gakpo een mogelijke leidersrol bij het Nederlands elftal kunnen vervullen, nu aanvoerder Virgil van Dijk afwezig is wegens een schorsing. Dat zegt de journalist van De Telegraaf na afloop van de persconferentie van Oranje.

Driessen denkt dat Van Dijk gemist zal worden tegen Duitsland. "Ja, sowieso. Hij is natuurlijk niet voor niets de aanvoerder. We moeten eerlijk zijn, op het EK speelde hij niet denderend en toen heeft hij heel veel kritiek over zich uitgestort gekregen. Nadat Slot is binnengekomen bij Liverpool is dat allemaal een stuk beter en ik vind hem ook tegen Hongarije gewoon goed spelen. Het is gewoon weer de ouderwetse Virgil van Dijk, die ga je missen. Helemaal als Stefan de Vrij ook ontbreekt, dan mis je de complete as van de verdediging. Dat laat zich altijd voelen, zeker tegen een sterke tegenstander als Duitsland."

Ook gaat Driessen in op de vraag wie er in het huidige team de leidersrol op zou kunnen pakken. "Stefan de Vrij is een rustige jongen. Dat is niet een jongen die voorop loopt, maar daar heeft wel iedereen veel respect voor, en hij doet het iedere keer gewoon goed, ook op het EK. Denzel Dumfries is iemand die mensen mee kan krijgen, die gaf ook aan dat hij meer energie had moeten leveren tegen Hongarije. Nou, dat is de taak van iemand die een leidersrol speelt."

"Koeman gaf aan dat Gakpo ook wel iemand is die in de toekomst leiding kan geven", vervolgt Driessen. "Dat is een hele stabiele jongen, een persoonlijkheid. Iemand die nooit gekke dingen doet of zegt en altijd presteert in het Nederlands elftal. Dat kan in de toekomst zeker iemand zijn die een leidende rol kan gaan vertolken."