Bosz inspireert bondscoach Kroatië met rol Perisic bij PSV

Bondscoach Kroatië kijkt af bij PSV: 'We zijn het niet van Perisic gewend'

Vandaag om 21:21

Zlatko Dalic, de bondscoach van Kroatië, stelde Ivan Perisic tegen Schotland (2-1) op als rechterwingback. Een tactische keuze waarbij is afgekeken bij Peter Bosz, aangezien de Nederlandse trainer de ervaren Kroaat bij PSV aan de rechterkant liet debuteren.

Perisic speelde het grootste deel van zijn carrière aan de linkerflank, maar kan ook aan de rechterkant uit de voeten. Bosz zag dit al snel zitten en liet de 35-jarige aanvaller als rechtbuiten debuteren tegen Willem II. 

Bondscoach Dalic hield de optredens van Perisic bij PSV nauwlettend in de gaten, want tegen Schotland plaatste hij de ervaren speler ineens aan de rechterkant. Het was jaren geleden dat Perisic daar voor Kroatië had gespeeld, maar zaterdagavond stond hij er weer en was hij goed voor een assist. Aanvoerder Luka Modric geeft toe dat het wat vreemd aanvoelde om Perisic aan de andere kant te zien spelen.

"We zijn het niet van hem gewend, maar het was ook geen verrassing", vertelt Modric na afloop tegenover de Kroatische televisie. "We weten wat hij kan en in de laatste twee wedstrijden bij PSV speelde hij op deze positie. Hij deed het uitstekend en gaf zelfs een belangrijke assist. Hij zorgde voortdurend voor dreiging in de één-tegen-één situaties. Ik heb nooit aan hem getwijfeld", aldus de routinier van Real Madrid.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!