Carsley over mogelijke opvolging van Southgate

Mogelijke Southgate-opvolger reageert: 'Ik heb me niet formeel aangeboden'

Vandaag om 19:05
Laatste update: om 19:11

Interim-bondscoach Lee Carsley heeft zich niet formeel aangeboden om de nieuwe bondscoach te worden van Engeland. De vijftigjarige trainer, die de tijdelijke opvolger is van Gareth Southgate, wil niet te veel woorden vuil maken over de baan.

Na het vertrek van Southgate heeft de FA, de Engelse voetbalbond, een vacature geopend. Geïnteresseerde managers konden tot en met vrijdag 2 augustus solliciteren voor de baan als Engelse bondscoach. De FA ontving meerdere aanbiedingen, maar de naam van Carsley kwam niet voorbij op de ingezonden formulieren.

"Nee, ik heb me niet formeel aangeboden", vertelt Carsley in gesprek met talkSPORT. "Er is mij gevraagd om drie interlandperiodes de leiding te nemen. In die gesprekken was het krijgen van de full-time baan geen gespreksonderwerp. Het was letterlijk: doe je best en haal zo veel mogelijk uit de spelers. Dat is waar ik nu mee bezig ben." Carsley wil niet ingaan op de vraag of hij open zou staan voor de baan wanneer de FA hem vraagt voor de openstaande vacature.

Volgens de laatste geruchten is Thomas Tuchel een belangrijke kandidaat om Southgate op te volgen als Engelse bondscoach. De Duitse oefenmeester, die in het verleden werkzaam was bij Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Chelsea en Bayern München, is naar verluidt in gesprek met de FA.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!