Bielsa, bondscoach Uruguay, hekelt uitspraken Suárez

Suárez doet stof opwaaien in Uruguay: 'Ik kan niet negeren wat er is gebeurd'

Vandaag om 16:41
Laatste update: om 16:43

Marcelo Bielsa, de bondscoach van Uruguay, voelt dat de uitspraken van Luis Suárez zijn gezag hebben aangetast. Dit vertelt de Argentijnse trainer zaterdag na de nederlaag tegen Peru. Bielsa vindt ook dat zijn autoriteit is ondermijnd.

Suárez, die heeft bedankt voor het nationale team, was eerder deze week kritisch in de Uruguayaanse media. "Het plezier is verdwenen. We hebben Bielsa tijdens een bijeenkomst gevraagd om ons tenminste een goedemorgen te wensen, maar hij heeft ons nog geen gedag gezegd. Als leider van het team heb ik vijf minuten met hem gesproken en 'dankjewel' was het enige wat hij zei", klaagde de voomalig speler van onder meer FC Groningen, Ajax, Liverpool en FC Barcelona.

Bielsa reageert op deze uitspraken na het verloren duel met Peru. "Ik kan niet negeren wat er is gebeurd; het heeft mijn autoriteit op een bepaalde manier aangetast. Het is echter geen excuus voor onze prestatie en ik denk niet dat het echt invloed heeft gehad. Deze week heb ik juist veel enthousiasme gezien", aldus de bondscoach, zoals opgetekend door de BBC.

Ondanks de nederlaag tegen Peru is Uruguay nog steeds goed op weg voor het WK. De ploeg staat derde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule, waarbij de eerste zes teams zich rechtstreeks kwalificeren voor het WK. In de nacht van dinsdag op woensdag wacht Ecuador als volgende tegenstander.