Vermoedelijke opstelling Duitsland

Vermoedelijke opstelling Duitsland: zelfde Brobbey-bewaker, debuterende doelman

Vandaag om 12:55

Het Nederlands elftal moet maandag tegen Oliver Baumann gaan zien te scoren. In Duitsland verwacht men dat de keeper gaat debuteren voor Die Mannschaft. Ook Jonathan Tah, die in de Johan Cruijff Arena nog geen raad wist met Brian Brobbey, wordt in de basis verwacht.

De inmiddels 34-jarige Baumann werd vier jaar geleden voor het eerst opgeroepen voor Duitsland. Mede door de moordende concurrentie van Manuel Neuer en Marc-André ter Stegen kwam het nooit tot een debuut. Nu Neuer gestopt is en Ter Stegen langdurig geblesseerd, lijkt het na vier jaar tóch van een debuut te komen. Het Duitse Sportschau verwacht dat het na de kans voor Alexander Nübel tegen Bosnië & Herzegovina nu de beurt is aan Baumann.

Bondscoach Julian Nagelsmann kiest op het middenveld vermoedelijk voor de van een knieblessure herstelde Aleksandar Pavlovic. Tegen Bosnië was de middenvelder van Bayern München nog niet fit genoeg om in actie te komen. Samen met Robert Andrich vormt Pavlovic het defensieve blok. Pascal Gross is het alternatief voor Pavlovic als hij toch te veel last heeft.

Naast de nieuwe namen worden dezelfde spelers als tegen Bosnië in de basis verwacht tegen Oranje. Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Tah, die het in de Johan Cruijff Arena nog erg lastig had met Brobbey,  en Maximilian Mittelstädt vormen de achterhoede. Tim Kleindienst staat door de afwezigheid van Niclas Füllkrug in de punt. Achter hem staan Florian Wirtz, Deniz Undav en Serge Gnabry.

Vermoedelijke opstelling: Baumann; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Pavlovic; Gnabry, Undav, Wirtz; Kleindienst.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!