The Athletic linkt Guardiola aan bondscoachschap Engeland

The Athletic linkt Guardiola aan Engeland-job: 'Misschien is hij wel gecharmeerd'

Vandaag om 07:55
Laatste update: om 08:01

The Athletic vermoedt dat Pep Guardiola mogelijk openstaat voor het bondscoachschap van Engeland. De EK-finalist van dit jaar wordt nu gecoacht door interim-bondscoach Lee Carsley, maar dat lijkt geen oplossing voor de lange termijn te worden. 

Carsley nam het onlangs over van Gareth Southgate, die met Engeland in juli ten onder ging tegen Spanje. Eerstgenoemde beleefde deze week een dramatisch debuut als eindverantwoordelijke. Op Wembley werd er verloren van Griekenland. De FA is druk bezig met het in kaart brengen van eventuele Southgate-opvolgers. Als het aan The Athletic ligt, gooit de Engelse voetbalbond ook een lijntje uit bij Guardiola. 

De Spaanse toptrainer heeft bij Manchester City nog een contract tot medio 2025, en weet nog niet wat hij na het verstrijken van die datum wil gaan doen. "Dat moet ik nog beslissen. Wil ik hier doorgaan? Wil ik een pauze nemen? Een nationaal elftal misschien, of niet?", zei hij in augustus toen hij gevraagd werd over een op dat moment nog bondscoachloos Engeland. 

Met het aanstaande vertrek van Txiki Begiristain, die na twaalf jaar stopt als technisch directeur van City, voelt het alsof het einde van een tijdperk nadert, concludeert The Athletic. 'Daarnaast heeft Guardiola er alles al gewonnen', tekent het op. 'Misschien is hij gecharmeerd van de uitdaging om één van de grootste voetbalraadsels ooit op te lossen: het loodsen van Engeland naar de eerste prijs in bijna zes decennia.'

Een mogelijk obstakel zou het salaris kunnen zijn. Guardiola strijkt bij City een bedrag op van 23,8 miljoen euro, terwijl Southgate bij de FA een slordige 6 miljoen euro per jaar verdiende. Ondanks dat is de FA het verplicht om de oud-trainer van FC Barcelona en Bayern München in ieder geval te vragen, besluit de Engelse kwaliteitskrant. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!