Prachtgoal Seuntjens te weinig voor De Graafschap, Telstar dankt Eddahchouri

12 oktober om 22:15

De Graafschap heeft zaterdagavond verzuimd om in puntenaantal gelijk te komen met koplopers FC Den Bosch en Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Telstar kwamen De Superboeren niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

In de top van de Keuken Kampioen Divisie is het tot dusver erg spannend dit seizoen. Ondanks dat er nu een interlandbreak is, kreeg De Graafschap op bezoek bij Telstar de kans om even in punten gelijk te komen met Den Bosch en Helmond. Daarvoor moest de ploeg uit Doetinchem wel een overwinning boeken. Na iets meer dan vijf minuten spelen keken de bezoekers echter al tegen een achterstand aan.

Uit een snel genomen vrije trap wist Zakaria Eddahchouri de bal met zijn linker achter doelman Joshua Smits. Telstar had de smaak daardoor te pakken: de thuisploeg was in de openingsfase de betere ploeg, maar zag wel hoe De Graafschap na een half uur spelen op gelijke hoogte en op voorsprong kwam. Dat gebeurde in een tijdsbestek van slechts drie minuten. Jesse van de Haar en Ralf Seuntjens waren de doelpuntenmakers. Vooral de goal van laatstgenoemde was van grote schoonheid.

Het lukte De Graafschap echter niet om de drie punten mee te nemen naar De Vijverberg. Een kwartier voor tijd sloeg Eddahchouri namelijk weer toe namens Telstar. De spits voert daardoor nu de topscorerslijst van de KKD aan, samen met Richie Omorowa van Excelsior. Zo eindigde het duel tussen Telstar en De Graafschap in een gelijkspel. De Graafschap blijft daardoor steken op de vierde plaats in de KKD, terwijl Telstar nu zevende staat.