Cyriel Dessers schakelde psycholoog in bij Feyenoord

Moeilijke Feyenoord-start: "Ik schurkte echt tegen een soort burn-out aan'

Vandaag om 17:55

Cyriel Dessers onthult dat hij een psycholoog inschakelde na zijn moeizame start bij Feyenoord. De 29-jarige spits had het lastig in Rotterdam, maar kwam er bovenop en groeide uit tot een gewaardeerde speler in De Kuip.

Dessers ging bij Feyenoord aan de slag, nadat hij bij KRC Genk op een zijspoor was beland. Bij de Nederlandse topclub concurreerde de zesvoudig Nigeriaans international echter met een veel scorende Bryan Linssen, waardoor hij wederom op de bank terechtkwam. Daarop besloot Dessers een psycholoog in te schakelen. 

"Door dat gesprek is er een gigantische last van mijn schouders gevallen. Veel langer had ik daar volgens mij niet mee moeten wachten. Ik denk dat ik toen echt tegen een soort burn-out heb aangeschurkt", zegt Dessers tegen Het Nieuwsblad. Uiteindelijk veroverde de in België geboren spits een basisplaats bij Feyenoord en haalde hij de finale van de Conference League. 

"Ik ben toen beginnen scoren en eigenlijk ben ik daarna niet meer gestopt en is mijn carrière alleen maar in stijgende lijn gegaan. Volgens mij heb ik dat in grote mate aan dat gesprek te danken", stelt Dessers. "Ik spreek nu nog altijd elke maand met hem. In mijn moeilijkste periode gebeurde dat zelfs wekelijks of twee keer per week."

Dessers keerde na zijn verhuurperiode bij Feyenoord terug naar Genk, dat hem meteen aan Cremonese verkocht. Vorig jaar maakte hij de overstap naar Rangers FC. Voor de Schotse topclub scoorde hij dit seizoen zeven keer en gaf hij drie assists in dertien officiële duels.