Spaanse bondscoach komt superlatieven tekort voor Lamine Yamal

Spaanse bondscoach komt superlatieven tekort: 'Alsof hij een toverstaf gebruikt'

Vandaag om 15:51
Laatste update: om 16:00

Luis de la Fuente verbaast zich nog altijd over de kwaliteiten van Lamine Yamal, zo vertelt hij aan Mundo Deportivo. Ondanks zijn jonge leeftijd acht de Spaanse bondscoach zijn pupil al 'onmisbaar'.

"Deze jongen voegt iets heel anders toe aan het spel van de nationale ploeg", begint de Spaanse bondscoach zijn lofzang. "Als je kijkt naar de manier waarop hij de bal behandelt... Als hij de bal met zijn linkerbeen beroert, lijkt het alsof hij een toverstaf gebruikt. Deze jongen is zeventien jaar, maar lijkt in niets op zijn leeftijdsgenoten."

Ondanks zijn jonge leeftijd maakt Yamal al grote indruk op het hoogste podium. Afgelopen zomer had de aanvaller een grote bijdrage aan de EK-winst van Spanje. De la Fuente knijpt zijn handen dan ook dicht met de aanwezigheid van zijn spelmaker. "Hij is heel volwassen en voelt zich enorm verantwoordelijk voor zijn ploeggenoten. Elk plan, elke opdracht, elke situatie, alles voert hij uit op de manier die je van hem vraagt. Hij is briljant", besluit de bondscoach.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!