Benni McCarthy lovend over Erik ten Hag

Oud-assistent draait mening over Ten Hag met 180 graden: 'Wie is er beter?'

Vandaag om 15:25
Laatste update: om 15:30

Benni McCarthy stelt dat alleen Pep Guardiola het bij Manchester United beter zou doen dan Erik ten Hag. De Zuid-Afrikaan zat twee seizoenen lang in de staf van Ten Hag en liet zich eerder deze maand nog kritisch uit over de Tukker. Op die uitspraken lijkt hij nu terug te komen.

"Ik kan me voorstellen hoe moeilijk het voor Erik is", begint McCarthy in gesprek met SuperSport als hem gevraagd wordt naar de opgevoerde druk op Ten Hag. "Hij is waarschijnlijk een van de hardst werkende managers die ik ooit ben tegengekomen. Zijn aandacht voor detail... Die man slaapt om vier uur 's nachts."

Die uitspraken zijn opvallend te noemen aangezien McCarthy begin deze maand nog uitsprak dat het Ten Hag juist ontbeert aan passie. "Het ontbreekt bij hem aan een beetje vuur, passie. In het moderne voetbal willen spelers een stukje meer passie zien van hun trainer. Alsof hij bereid is om aan hun zijde mee te strijden", stelde de Zuid-Afrikaan destijds tegenover het Portugese medium ZEROZERO.

Nu lijkt de mening van het oud-staflid van Ten Hag echter 180 graden te zijn gedraaid. "Als je er zoveel werk in stopt als hij, verwacht je dat het goed gaat. Maar daarom zeg ik dat er iets is dat niet klopt..."

Manchester United is na zeven Premier League-duels terug te vinden op een teleurstellende veertiende plek. De druk op Ten Hag blijft daardoor toenemen. Het ontslaan van de Nederlander zou echter geen oplossing bieden, stelt McCarthy. "Mensen zoeken altijd naar antwoorden, zoals het vervangen van de coach. Maar wie gaat het beter doen dan Ten Hag?", vraagt de oud-spits zich hardop af.

"Er zijn niet veel goede managers beschikbaar, die het beter gaan doen dan degenen die er nu zitten. Tenzij Pep Guardiola besluit om Manchester City te verlaten... Maar verder kan ik niet echt zeggen dat er veel beter zijn dan Ten Hag", besluit McCarthy.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!