Van Dijk verlaat kamp van Oranje na rode kaart tegen Hongarije

Update: onduidelijkheid omtrent Van Dijk, Oranje-captain blijft mogelijk toch

Vandaag om 07:57
Laatste update: om 08:33

Virgil van Dijk verlaat het kamp van Oranje. Dat meldt Voetbal International zaterdagochtend. De aanvoerder van het Nederlands elftal kreeg vrijdagavond rood in Hongarije. Aanvankelijk gaf hij aan bij de spelersgroep te blijven, maar daar komt hij nu op terug.

Van Dijk kreeg in de tweede helft twee keer geel. Eerst voor protesteren, en later voor een overtreding. Kort na de wedstrijd gaf de verdediger van Liverpool nog aan graag te willen blijven, maar nu maakt hij een ommezwaai. "Ik had de ploeg best nog willen blijven steunen", vertelt hij aan VI. "Maar ik heb aangegeven graag naar huis te willen. Er is veel gesproken over al de wedstrijden die we moeten spelen, al die reizen. Het is een goed moment om rust te pakken."

Van Dijk, die zijn aanvoerdersband na de rode kaart afstond aan doelpuntenmaker Denzel Dumfries, kan zich nu even gaan opladen. Dat is meer dan welkom voor de stopper, die met Liverpool aan de vooravond staat van een ongekend drukke periode. De ploeg van manager Arne Slot speelt tussen 20 oktober en 9 november maar liefst zeven wedstrijden.

Update: het is nog niet geheel duidelijk of Van Dijk bij Oranje blijft. NU.nl meldt kort na de berichtgeving van VI dat de aanvoerder 'mogelijk' wel bij de selectie van bondscoach Ronald Koeman blijft. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!