Advocaat speelt met Curaçao gelijk tegen Grenada

Advocaat verliest op omgebouwd cricketveld kostbare punten met Curaçao

Vandaag om 07:20

Dick Advocaat is met Curaçao opnieuw tegen puntenverlies aangelopen. Na de nederlaag tegen St. Lucia volgde een bloedeloze 0-0 tegen Grenada. De eerste plek in de Nations League-poule is dan ook ver weg. 

Advocaat verloor met Curaçao nog niet in de WK-kwalificatiereeks, maar de ervaren Nederlandse trainer leed in de vorige interlandbreak tegen St. Lucia wel zijn eerste nederlaag als bondscoach van het eiland. Na twee wedstrijden had het evenals tegenstander Granada drie punten, en dus was een overwinning nodig om zicht te houden op de koppositie. 

Daar leek Curaçao zich niet echt van bewust, want op het omgebouwde cricketveld was het Grenada dat sterker oogde. Het lag aan voormalig Vitesse-doelman Eloy Room, momenteel clubloos, dat de thuisploeg niet tot scoren kwam. 

Naast Room stonden er nog veel andere spelers met Eredivisie-ervaring op het veld. Joshua Brenet, Juriën Gaari, Leandro Bacuna, Ar'Jany Martha en Sherel Floranus waren allemaal van de partij. Curaçao kreeg, op wat spelhervattingen na, weinig kansen. Brandley Kuwas en Joshua Zimmerman waren in de slotfase nog wel dichtbij. 

Door de 0-0 is eerste plek in de poule een beetje uit zicht geraakt. Als Grenada van Sint-Maarten wint, bedraagt het verschil tussen beide landen al vier punten. Wel zal Advocaat, die de WK-kwalificatie waarschijnlijk net iets belangrijker vindt, zich snel kunnen revancheren. Over drie dagen staat immers al de return op het programma.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!