Van der Vaart snapt Van Dijk niet: 'Kan Slot eisen'

Van der Vaart snapt Van Dijk niet: 'Misschien kan Arne Slot dat wel eisen'

11 oktober om 23:20

Rafael van der Vaart snapt niet dat Virgil van Dijk bij het Nederlands elftal blijft nu hij geschorst is voor het Nations League-duel met Duitsland. De analist adviseert de Oranje-aanvoerder om terug te keren naar Liverpool. Hij denkt zelfs dat Arne Slot dit zou kunnen eisen.

Van Hooijdonk vindt het 'logisch' dat de aanvoerder bij de Oranje-selectie blijft, maar Van der Vaart denkt daar anders over. "Ik zou lekker naar huis gaan, hoor", zegt hij bij de NOS. "Je hebt zoveel wedstrijden. Je reist zoveel en nu moet je weer naar Duitsland. Je kan toch niets betekenen. Ik zou lekker naar huis gaan en herstellen. Ik denk dat Arne Slot dat ook zou willen, en misschien wel kan eisen."

Van Hooijdonk is het niet met de voormalig spelmaker eens. "Daarom is het toch juist alleen maar te prijzen dat hij niet naar Liverpool gaat en bij de selectie van Nederland blijft." Van der Vaart blijft stellig. "Hij wordt betaald door Liverpool, dus dan zou ik lekker daar heen gaan en fit worden voor de volgende wedstrijd."