Dumfries oneens met rood voor Van Dijk

Dumfries: 'Tweede gele kaart voor Van Dijk niet terecht, hij raakt de bal gewoon'

11 oktober om 22:54

Denzel Dumfries kan leven met het gelijkspel van Oranje in de uitwedstrijd tegen Hongarije. De verdediger is blij dat hij zelf kon scoren en dat Nederland het goed oppakte in de tweede helft, maar hij baalt van de volgens hem onterechte rode kaart voor Virgil van Dijk.

"Als je naar het verloop van de wedstrijd kijkt, dan is dit wel een punt om te koesteren", is de eerste conclusie van Dumfries na de 1-1 in Budapest. "In de eerste helft hadden we te weinig energie, te weinig duelkracht. Zij houden de lijnen kort op elkaar. Ze willen het middenveld dicht houden. Als je ziet op welk moment zij die 1-0 maken, dan weet je dat ze nog meer naar achteren gaan hangen."

Dumfries was in ieder geval blij met de manier waarop Nederland zich wist op te richten in het tweede bedrijf. "We speelden in de tweede helft met veel meer energie en diepte achter de laatste lijn. Veerkracht, fantastisch hoe we dat doen. In de slotfase is het wel billenknijpen, want je moet zo gefocust mogelijk blijven. We kwamen voor drie punten, maar ik kan leven met één."

In de slotfase mocht Dumfries zelfs nog de aanvoerdersband dragen nadat Van Dijk met rood naar de kant moest. Met die arbitrale beslissing was de verdediger van Internazionale het in ieder geval niet eens. "Ik denk dat de tweede gele kaart voor Van Dijk niet terecht was, volgens mij raakt hij de bal. Dat is de beslissing van de scheids. Complimenten aan de ploeg dat we in ieder geval blijven vechten voor dat punt."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!