Aguëro eist miljoenen van FC Barcelona

Geschil dreigt: Agüero eist nog miljoenen van FC Barcelona

11 oktober om 21:56

Sergio Agüero meent nog recht te hebben op drie miljoen euro van FC Barcelona. De Argentijnse spits heeft een claim ingediend met betrekking tot de beëindiging van zijn contract in 2021, meldt The Athletic.

In december van dat jaar kondigde Agüero, op 33-jarige leeftijd, noodgedwongen zijn afscheid van het voetbal aan vanwege een hartaandoening. Hij was enkele maanden eerder nog transfervrij overgekomen van Manchester City. Bij Barça tekende hij een contract voor twee seizoenen.

Agüero heeft nu juridische documenten gepresenteerd, waarin hij aanspraak zegt te maken op een bedrag van drie miljoen euro. De aanvaller meent dat de Catalanen hem te weinig hebben uitbetaald bij het beëindigen van zijn verbintenis. Of het van een zaak komt, is nog niet duidelijk. Barça heeft nog niet gereageerd op de claim van de 101-voudig Argentijns international, zo valt op te maken uit het managementrapport dat naar de leden is gestuurd. De La Liga-topclub wacht eerst op instructies van een lokale rechtbank, die arbeidsgeschillen behandelt. 

Door zijn hartproblemen kwam de periode van Agüero in Camp Nou tot een abrupt einde. Eerder vierde hij wel grote successen met Manchester City, waarmee hij onder meer vijf keer de Premier League won. Ook kwam hij uit voor Atlético Madrid, dat hij in 2010 aan de Europa League hielp.