Van der Vaart pleit voor omzetting bij Oranje

Van der Vaart pleit voor omzetting bij Oranje: 'Zo heb je echt niks aan hem'

11 oktober om 21:52

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zien Oranje genoeg fouten maken in de eerste helft tegen Hongarije. Volgens de analisten ligt het probleem vooral bij de backs van Oranje, die veel te hoog staan, niet betrokken kunnen worden in de opbouw en daardoor het spel vertragen.

"Doordat Denzel Dumfries de hele wedstrijd zo diep staat heb je eigenlijk niks aan hem", luidt de conclusie van Van der Vaart na het zien van de goal van Hongarije in het eerste bedrijf tegen Oranje. "Je moet met vier man opbouwen, dan speel je dat uit, Je wordt veel ingesloten omdat het zo langzaam gaat. Het tempo is veel te laag. Dribbelen heb je niets aan in deze wedstrijd."

Van Hooijdonk is het met zijn collega eens. Hij zou echter opteren voor een wissel bij Oranje. Van Hooijdonk denkt dat Nederland beter met een pure rechtsbuiten kan spelen in plaats van Xavi Simons. "Dumfries en Micky van de Ven zijn nu onze buitenspelers, maar dat zijn onze verdedigers. Gakpo moet aan de zijkant en op rechts moet je ook met een buitenspeler spelen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!