Ajax heeft optie op FC Twente-uitblinker Regeer

FC Twente moet vrezen door terugkoopoptie voor Ajax: 'Richting 5 miljoen'

11 oktober om 21:28
Laatste update: 11 oktober om 21:40

Ajax heeft nog altijd de mogelijkheid om Youri Regeer terug te kopen van FC Twente. Dat vertelt TC Tubantia-verslaggever Leon ten Voorde. De 21-jarige middenvelder maakte in de zomer van 2023 de overstap van Amsterdam naar Enschede.

Ajax ontving destijds een kleine miljoen euro voor Regeer, maar bedong eveneens een terugkoopoptie. "Die geldt voor twee seizoenen. Ajax kan hem voor richting de vijf miljoen euro terugkopen", vertelt Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. Het is nog niet duidelijk of de Amsterdammers die optie willen lichten. "Bij Ajax weet je het nooit, en je weet ook niet hoe de ontwikkeling van Regeer verder gaat."

De ex-Ajacied maakt dit seizoen indruk op het middenveld van FC Twente. Hij vormt een trio met Michel Vlap en Sem Steijn. "Op dit moment is hij heel goed bezig en hij maakt deel uit van het nieuwe middenveld van trainer Joseph Oosting", ziet ook Ten Voorde. De drie hielden zich onder meer staande in de Europa League-duels met Manchester United en Fenerbahçe. "Ik vond het echt heel gewaagd: wie pakt dan de ballen af? Er staat geen echte controleur. In de Eredivisie kan het, maar ze hebben ook bewezen dat het tegen heel goede ploegen kan."

Regeer heeft een contract tot medio 2027 bij de Tukkers. In elf officiële duels was hij goed voor twee assists.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!