Tuchel in onderhandeling om bondscoach Engeland te worden

'Engeland zet hoog in en praat met Duitse toptrainer voor opvolging Southgate'

Vandaag om 21:10
Laatste update: om 21:12

Thomas Tuchel is de beoogde nieuwe bondscoach van het Engelse nationale elftal. De Duitse trainer zit al een aantal maanden zonder club en de Engelsen willen graag een vervanger voor huidig interim-coach Lee Carsley.

Duitse media als Die Welt en BILD pakken vrijdag uit met het nieuws dat Tuchel al in gesprek zou zijn met de Engelse voetbalbond. Het is niet bekend of de onderhandelingen al in een verregaand stadium zijn, waardoor het ook onzeker is of de Duitser überhaupt wel openstaat voor de baan bij de FA. Voor Engeland was het na de nederlaag tegen Griekenland duidelijk dat Carsley geen vaste bondscoach wordt.

Engeland zat lange tijd gebakken met de bondscoach, maar na de verloren EK-finale zwaaide Gareth Southgate na acht jaar trouwe dienst af. Tuchel was tot de zomer van 2024 trainer van Bayern München, maar eerder in het seizoen werd al duidelijk dat hij zou vertrekken. Vincent Kompany nam hem over. Tuchel zit sindsdien zonder club en hij werd al meermaals gelinkt aan Manchester United als opvolger van Erik ten Hag.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!