Driouech: 'Qua speelminuten wat moeizaam bij PSV'

Pech voor Driouech met 'mooie gasten' bij PSV: 'Was de slechtste en moest betalen'

Vandaag om 19:28

Couhaib Driouech is nog altijd zeer gelukkig met zijn transfer naar PSV. De 22-jarige linksbuiten voelt zich als een vis in het water bij de landskampioen, hoewel hij door de geduchte concurrentie momenteel iets minder speelt.

"Helaas gaat het qua speelminuten nu wat moeizaam, maar ik moet geduld hebben en uiteindelijk een betere speler worden. Ik heb deze stap gemaakt om me te ontwikkelen en doe dat via trainingen en als het moet ook minuten via Jong PSV. Maar uiteraard ga ik voor PSV 1", zegt Driouech tegen het Eindhovens Dagblad.

Dat hij niet altijd speelt, kan de oud-speler van Excelsior wel begrijpen. "Malik (Tillman, red.) speelt nu op mijn positie en Noa (Lang, red.) valt meestal in en dan moet ik op de bank blijven. Als ik mijn kans een keer krijg, pak ik hem met beide handen aan."

Driouech voelt zich goed bij PSV, dat volgens hem 'echt een leuke groep' heeft. Met een aantal teamgenoten spreekt hij regelmatig af. "Laatst gingen we bowlen. Wat denk je? Ik was de slechtste en moest het bowlen én het eten betalen. Met Malik, Noa, Ismael (Saibari), Pepi en Flamingo ben ik best vaak samen. Stuk voor stuk mooie gasten, maar ook van de rest kan ik veel leren en geniet ik in de omgang."

Uiteindelijk wil Driouech met PSV prijzen winnen en een betere speler worden. "Door hard te blijven werken, valt het voor mij een keer de goede kant op. Ik vertrouw ondertussen op mijn kwaliteiten en ben geduldig. Voetbal is een sport van ups en downs. Ik ben klaar als ik erin moet komen."