'Klopp verzekert zich van 10 tot 12 miljoen euro per jaar'

'Fel bekritiseerde Klopp verzekert zich van 10 tot 12 miljoen euro per jaar'

Vandaag om 19:04

Jürgen Klopp zat al niet krap bij kas, maar loopt als Global Head of Soccer van Red Bull helemaal binnen. Volgens Sky Sport gaat de Duitser jaarlijks tien tot twaalf miljoen euro opstrijken.

Deze week werd bekend dat Klopp terugkeert in de voetballerij, maar niet als trainer. De voormalige succestrainer van Borussia Dortmund en Liverpool gaat aan de slag bij Red Bull, waar hij onder meer zijn expertise gaat delen met collega-trainers. Dat leverde hem in Duitsland bakken met kritiek op.

Klopp ligt er echter niet wakker van. Dat zal ook te maken hebben met zijn topsalaris. Red Bull keert hem jaarlijks tien tot twaalf miljoen euro uit. De Duitser gaat op 1 juli 2025 aan de slag in zijn nieuwe rol en heeft een langdurig contract getekend. Wel zou hij tussentijds kunnen vertrekken als er een interessante club voorbijkomt.

In Duitsland heerst vooral onbegrip over de keuze van Klopp. RB Leipzig, het boegbeeld van het Oostenrijkse concern, is een van de meest gehate clubs van het land door het gebrek aan geschiedenis en de grote rol van geld, iets wat in Duitsland niet wordt gepruimd.