Jansen wijst Oranje op 'échte goalgetter' Varga

Jansen wijst Oranje op 'échte goalgetter': 'Op het EK de vernieling ingelopen'

Vandaag om 18:51

Het Nederlands elftal moet vrijdagavond tegen Hongarije op zijn qui-vive zijn voor Barnabas Varga, stelt Pascal Jansen. De trainer van Ferencváros werkte sinds de zomer met de 29-jarige spits en is onder de indruk geraakt.

"Onze spits Barnabas Varga is een heel interessante speler", vertelt Jansen aan De Telegraaf. "Hij is relatief laat richting het hoogste niveau doorgegroeid, maar een échte goalgetter, een ouderwetse afmaker. Hij heeft weinig ruimte nodig en kan vreselijk goed koppen."

"Op het EK is hij de vernieling ingelopen, waardoor hij een gebroken jukbeen had", vervolgt de oud-trainer van AZ, verwijzend naar de harde botsing tussen Varga en doelman Angus Gunn in de slotminuten van de groepswedstrijd tussen Hongarije en Schotland. Er werd een scherm rond Varga geplaatst en daarna werd de speler van Ferencváros afgevoerd.

Inmiddels is Varga hersteld en klaar om met Hongarije de aanval te openen op het Nederlands elftal. Het Nations League-duel begint vrijdagavond om 20.45 uur en wordt gespeeld in Boedapest. Jansen: "Het is wel een ploeg, die heel goed zich kan vastbijten in een tegenstander dus het kan een lastige wedstrijd worden voor Oranje."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!