'Van Wonderen kan Schalke-wonder met Matip vergeten'

'Matip (33) stopt en moet alleen nog de moed vinden om naar buiten te treden'

Vandaag om 18:39
Laatste update: om 20:44

Verrassend nieuws uit Duitsland: Joël Matip lijkt binnen afzienbare tijd zijn voetbalpensioen aan te kondigen. Dat meldt Ruhr Nachrichten. De nieuwe Schalke 04-trainer Kees van Wonderen heeft daardoor niet op de 33-jarige verdediger te rekenen.

Matip werd deze week gelinkt aan een terugkeer naar Schalke 04. Van Wonderen hoeft echter niet te hopen op een wonder, want de Duits-Kameroense verdediger overweegt na zijn transfervrije vertrek bij Liverpool op 33-jarige leeftijd een dikke punt te zetten achter zijn loopbaan.

Dat Matip zelf nog geen uitsluitsel heeft gegeven over zijn sportieve toekomst, is volgens Ruhr Nachrichten te herleiden naar het 'introverte' karakter van de verdediger. De kans dat hij nog gaat voetballen is nihil. Hij zoekt alleen nog een goed moment om zijn beslissing kenbaar te maken.

Matip was een populair figuur bij Liverpool, dat hem in 2016 transfervrij overnam van Schalke. Hij vormde een tandem met Virgil van Dijk, al waren blessures nooit ver weg. Als hij daadwerkelijk met voetbalpensioen gaat, wordt hij na Thiago Alcantara de tweede Liverpool-vertrekker die de pijp aan Maarten geeft.